Musical Theater Company


Zang, dans en Theater

Lesaanbod

Musicalles


Houdt jij ook zo van zingen, dansen en toneelspelen? Wil jij niet maar één ding doen, maar gewoon alles? Dan is musical spelen echt iets voor jou. Musical is niet alleen ontzettend leuk, het is ook heel goed voor de ontwikkeling. Musical is namelijk een belangrijke bouwsteen voor het kritisch denkvermogen. En natuurlijk brengt het plezier en ontspanning.
Musical stimuleert kinderen bovendien om andere ‘talen te spreken’, waardoor onvermoede talenten boven kunnen komen.
Het inspireert, stimuleert, motiveert en geeft kinderen onvergetelijke ervaringen. Het ontwikkelen van een positief zelfbeeld en eigenwaarde is een belangrijk onderdeel van de lessen. Musicalles duurt 60 minuten en is voor alle leeftijden!

Ministars


Bij de ministar lessen zijn we 45 minuten op een ongedwongen manier aan het dansen. Ook doen we laagdrempelige toneel spelletjes.


Waarom ministars?
– Het is goed voor de motorische ontwikkeling;
– Het draagt bij aan de muzikale vorming;
– Het stimuleert de sociaal-emotionele ontwikkeling;
– Het bevordert de spraak- en taalontwikkeling;
– Het is leuk om te doen!

Theatersport


Bij theatersport doen we allerlei verschillende toneel oefeningen met de nadruk op improvisatie. 45 minuten lang doen we allerlei verschillende improvisatie en presentatie oefeningen. Vormen rond verhalen vertellen, soepel samenwerken, spelen met emoties, muziek & zang, alles komt voorbij.


Thaetersport is:


  • iets wat iedereen kan!
  • een vaardigheid die je helpt om makkelijker voor een groep te staan en je verhaal te vertellen.
  • is op dingen uitkomen die je van tevoren niet had kunnen bedenken, en waarvan je niet wist dat je ze in je had!
  • is met heel weinig middelen, al heel snel veel kunnen neerzetten;
  • lekker aan de slag gaan met theatrale, zeer uiteenlopende oefeningen.
  • Gewoon heel erg leuk om te doen!

Showdance


Heb jij altijd al in de spotlight willen staan en geniet je van alles wat danst en spettert? Dan zit je bij deze les goed! Op Broadway en Showbizz muziek leer je 60 minuten lang de sterren van de hemel te dansen. Maar we gaan ook aan de slag met onze spieren. Om goed te kunnen dansen heb je sterke spieren nodig. Deze gaan we tijdens de showdance lessen ook trainen. Een combinatie van techniek, lenigheid en vooral presentatie zit door de les heen geweven. Er wordt aan verschillende dansstukken gewerkt en er wordt regelmatig gebruik gemaakt van attributen. It’s Showtime!

Lights, Camera, Action!


Geen live toneelspel, maar een theaterstuk op film! Voor iedereen die wel graag wil acteren, maar liever niet de druk heeft van een live optreden. We studeren een toneelstuk in, maar in plaats van een live voorstelling gaan we, als het stuk er goed in zit, op diverse leuke locaties ons spel op film zetten. Dus houdt jij wel veel van toneelspelen, maar vindt je een live optreden wel erg spannend? Kom dan naar Lights, Camera, Action!

Take One


Heb jij altijd al eens een ( korte) film willen maken. Bij de Take One cursus gaan we een stapje verder en maken we de film van begin tot eind helemaal zelf.. We beginnen met het maken van een storyboard, waarna we samenwerken aan een script. Vervolgens worden de rollen verdeeld en kan het oefenen beginnen. Is ook dit gelukt? Filmen maar!

Hitkids


Houdt jij van zingen, maar liever niet van die ( saaie) kinderliedjes. Kom dan eens meezingen bij de Hitkids!


Bij hitkids zingen we muziek uit de top 40 van toen en nu! Er komt van alles voorbij. Van Taylor Swift tot Michael Jackson, maar ook van Maan, Suzan en Freek of Ed Sheeran. Muziek helpt je, als je even niet lekker in je vel zit, of juist in een feestelijke stemming wilt komen. Muziek zorgt voor meer ontspanning en minder stress. Zingen is dus niet alleen leuk, maar ook nog eens goed voor je.Samen zingen geeft je het gevoel van verbondenheid. Het is goed voor je zelfvertrouwen en voor je sociale contacten. Zingen in een koor geeft je veel plezier, is gezellig, geeft energie en zorgt voor een beter humeur.Zingen maakt longen sterker. Ook volgens het Longfonds is zingen niet alleen leuk, maar ook goed voor je longen.Door te zingen, dwing je meer tijd te nemen voor de uitademing, Ook train je met zangoefeningen de ademhalingsspieren.


Tijdens het zingen ben je ook bezig met het trainen van je herenen. Je bent geconcentreerd bezig. Niet alleen moet je de melodie en de tekst goed onthouden. Je moet ook goed op letten dat er gelijk wordt gezongen.Kinderen onthouden nieuwe woorden beter als ze die krijgen te horen middels een liedje dan gesproken. Bij hitkids zingen we ook Engelstalige liedjes, waardoor kinderen de Engelse taal vaak beter oppakken.


Zingen in een koor zorgt voor veel plezier, is goed voor hersenen, hart en longen, geeft meer energie, geeft je meer zelfvertrouwen en nog veel meer…


Kortom: Kom zingen in ons koor! Voor iedereen van 8 t/m 12 jaar